Κουλουράκια Κανέλας

2012-12-08
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σχεδόν σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • κανέλα περίπου 2 κουταλιές της σούπας μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας καφετίζει

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στύβουμε 2-3 ζουμερά πορτοκάλια και βάζουμε το χυμό τους στο τάπερ που θα ζυμώσουμε τη ζύμη μας. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού καλά. Θα δούμε ότι αφρίζει.

Βήμα2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, την κανέλα και ανακατεύουμε με το χέρι μας με κυκλικές κινήσεις.

Βήμα3

Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι και παράλληλα ζυμώνουμε. Θα χρειαστούμε τόσο αλεύρι όσο να δημιουργηθεί μία ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας και να πλάθεται.

Δείτε επίσης:  Κέικ Κανέλας με σάλτσα Μήλου

Βήμα4

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια.

Βήμα5

Για σχήματα στα κουλουράκια μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπ ατ σε σχήμα αστεριού ή καρδιάς. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη το κάθε κουλουράκι.

Βήμα6

Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στα ταψιά και ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω.

Δείτε επίσης:  Σπιτικά Λουκούμια

Βήμα7

Στην αρχή βάζουμε το ταψί στη χαμηλή σκάλα του φούρνου μας και στη συνέχεια ανεβάζουμε στην ψηλότερη σκάλα.

Βήμα8

Συνεχίζουμε το ψήσιμο και με τα υπόλοιπα ταψιά. Μόλις ψηθούν τοποθετούμε τα κουλουράκια σε πιατέλες για να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε κουτιά. Διατηρούνται αρκετές ημέρες.

Βήμα9

Μπορούμε να βουτήξουμε τα κουλουράκια όταν κρυώσουν σε σοκολάτα που θα φτιάξουμε αναμιγνύοντας σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα και λευκή σοκολάτα προαιρετικά.

Δείτε επίσης:  Ατομικά Κεκάκια με Λευκή Σοκολάτα
 
Διευκρίνιση:

Ο χρόνος ψησίματος είναι ακριβής αλλά παρόλα αυτά εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο απλά βλέπουμε αν τα κουλουράκια μας έχουν ψηθεί καλά από κάτω και αν από πάνω έχουν πάρει λίγο χρώμα. Μόλις τα βγάλουμε μπορεί  να είναι μαλακά αλλά όσο κάθονται και τραβάει η ζύμη τόσο θα γίνονται και πιο τραγανά.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 19
Βαθμολογίστε τη συνταγή

19 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες