Σοκολατίνα

2012-10-21
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

5 αυγά

1 τετράγωνο βιτάμ

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες αλέυρι

4 μεγάλες κουταλιές σούπας κακάο

1 φλυτζανάκι του καφέ νερό

1 μπέκιν

ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες

για το γλάσο

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

2 μεγάλες κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

προαιρετικά

2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα υλικά μας με το μίξερ για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα.

Δείτε επίσης:  Μπανόφι (Banoffee pie)

Βήμα2

Το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.

Βήμα3

Αφού ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μας (εκτός από το βιτάμ) και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχει καθόλου σβόλους.

Δείτε επίσης:  Εκμέκ Κανταΐφι

Βήμα4

Μετά το βάζουμε σε μεσσαία προς δυνατή φωτιά για να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε λίγα λεπτά το γλάσο μας θα αρχίσει να πήζει οπότε και ανακατεύουμε πιο γρήγορα.

Βήμα5

Όταν αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας μας το γλάσο μας είναι έτοιμο. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βιτάμ ανακατεύοντάς το.

Δείτε επίσης:  Τιραμισού με παντεσπάνι

Βήμα6

Τέλος, απλώνουμε το γλάσο πάνω στη βάση μας όσο είναι ακόμα ζεστό.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες