Κέικ Δίχρωμο

2012-10-22
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 μπέκιν
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γραμμάρια σπορέλαιο
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ μας.

Βήμα2

Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί(εκτός από το κακάο) στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα3

Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι.

Δείτε επίσης:  Δροσιστικό Γλυκό Ψυγείου σαν...Πουτίγκα

Βήμα4

Μετά ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Βήμα5

Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο, χτυπάμε με το μίξερ και τη ρίχνουμε στη φόρμα μας.

Βήμα6

Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40-50 λεπτά περίπου.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(2.7 / 5)

2.7 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες