Αρωματικό Κέικ με Τρούφα

2013-03-12

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 τετράγωνο βιτάμ
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 από κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γραμμάρια τρούφα μαύρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βήμα2

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.

Βήμα3

Ανακατεύουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει) με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς Φαρσάλων

Βήμα4

Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, την κανέλα και την τρούφα.

Βήμα5

Η ζύμη θα είναι αφράτη και όχι πολύ νερουλή.

Βήμα6

Βάζουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη ή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα7

Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή με ένα μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε το κέικ.

Δείτε επίσης:  Νηστίσιμο Κέικ

Βήμα8

Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες