Ζύμη για πίτσα

2014-06-15

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 1 κομματάκι μαγιά (25 γραμμάρια)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι (περίπου 1 φλιτζάνι) και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακκουβίτσα.

Βήμα2

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα.

Δείτε επίσης:  Ζύμη Σφολιάτας

Βήμα3

Προσθέτουμε τη μαγιά με το γάλα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη στο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα και να μην κολλάει. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο αλεύρι.

Βήμα4

Αν η ζύμη είναι σκληρή τότε λαδώνουμε τα χέρια μας και τη ζυμώνουμε.

Δείτε επίσης:  Πίτσα στα Γρήγορα

Βήμα5

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Κατόπιν, πιέζουμε με το δάχτυλό μας τη ζύμη και βλέπουμε ότι σχηματίζεται ένα βαθούλωμα. Θα πρέπει να μην επανέρχεται η ζύμη αλλά το βαθούλωμα να παραμένει για να καταλάβουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Δείτε επίσης:  Βάφλες της Λένας

Βήμα6

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και κατόπιν, τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου αφού πρώτα το λαδώσουμε.

Βήμα7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας και την ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες