Χριστουγεννιάτικο ρολό με μαρμελάδα κάστανο

2014-12-28
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

για το παντεσπάνι

5 αυγά

1 φλιτζανάκι του καφέ νερό

10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

για τη γέμιση

450 γραμμάρια μαρμελάδα κάστανο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ανακατεμένα καρύδια και φυστίκι αιγίνης

επιπλέον

σιρόπι της αρεσκείας μας για το παντεσπάνι

άχνη ζάχαρη

κακάο

τρούφα

400 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος εναλλακτικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το νερό, το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα2

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.

Βήμα3

Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν το αφαιρούμε από τη λαδόκολλα. Το τυλίγουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα4

Μόλις κρυώσει εντελώς το σιροπιάζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε την μαρμελάδα κάστανο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το καρύδι και το φυστίκι αιγίνης. Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα δίσκο ή μία μεγάλη πιατέλα.

Βήμα5

Στολίζουμε με άχνη ζάχαρη, κακάο και τρούφα ή εναλλακτικά λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά κουβερτούρα γάλακτος με λίγο σπορέλαιο και την απλώνουμε στο ρολό ομοιόμοφα.

Βήμα6

Αν θέλετε μπορείτε να το τυλίξετε με διάφανη μεμβράνη και να το στολίσετε με χριστουγεννιάτικα στολίδια για να το προσφέρετε σαν δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες