Χριστουγεννιάτικο Πιλάφι με σταφίδες και κουκουνάρι

2013-12-17
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το ρύζι, αφαιρούμε τυχόν σκουπιδάκια και το στραγγίζουμε.

Βήμα2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί το κουκουνάρι. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τις σταφίδες και το ρύζι.

Δείτε επίσης:  Καρμπονάρα

Βήμα3

Έχοντας το μάτι στη μέτρια ένταση αφήνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί για λίγο και μόλις αρχίσει να κολλάει σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις απορροφηθεί όλο το κρασί προσθέτουμε το νερό.

Βήμα4

Όταν αρχίσει να βράζει το ρύζι προσθέτουμε αλάτι και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να τελειώσει όλο το νερό. Μόλις τελειώσει το νερό σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Βάζουμε μία πετσέτα πάνω στο κατσαρολάκι και κλείνουμε το καπάκι.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια από Κουραμπιέδες

Βήμα5

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες