Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι

2013-12-09
  • Servings : 2
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο στολίδι σκέτη γλύκα !!

Υλικά

 

για τα μπισκότα με τζίντζερ

 
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
2 γραμμάρια βανίλια
125 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 
 

για το γλάσο

 
1 ασπράδι αυγού
1 κούπα ζάχαρη άχνη
 

για τη διακόσμηση

 
άχνη ζάχαρη
καραμελάκια και ζελεδάκια
χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει λίγο. Κατόπιν, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, τη βανίλια και το αλάτι.

Δείτε επίσης:  Λικέρ από Κράνα

Βήμα3

Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το μείγμα από το αυγό, το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σογά το μείγμα με το αλεύρι ενώ παράλληλα, ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας ενώ ζυμώνουμε ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.

Βήμα4

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη (σε αλευρωμένο πάγκο) σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου. Κόβουμε με κουπ-ατ (σε σχήμα αστεριού- το σετ με τα 5 μεγέθη) μικρά και μεγάλα αστεράκια. Για κάθε δεντράκι θα χρειαστούμε 1 μεγάλο αστέρι, 3 από τα αμέσως μικρότερα, 5 από τα αμέσως μικρότερα και 3 από τα πολύ μικρά. Συνολικά για τα δύο δεντράκια δηλαδή θα χρειαστούμε 2 μεγάλα αστέρια, 6 από τα αμέσως μικρότερα, 10 από τα επόμενα και 6 από τα πολύ μικρά.

Δείτε επίσης:  Χριστουγεννιάτικα πουγκιά με μανιτάρια

Βήμα5

Αφού κόψουμε τα αστεράκια τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κάτω. Αν μας περισσέψει ζύμη κόβουμε και άλλα σχήματα μπισκοτάκια τα οποία μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και αυτά. Ψήνουμε τα αστεράκια στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα από κάτω.

Βήμα6

Μόλις ψηθούν τα μπισκοτάκια μας τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για 2 ώρες περίπου. Κατόπιν, χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι αυγού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να δούμε ότι σχηματίζεται ένα παχύρρευστο λευκό γλάσο. Αν είναι πολύ υγρό το γλάσο και δεν στέκεται προσθέτουμε λίγο ακόμη άχνη ζάχαρη.

Βήμα7

Παίρνουμε μία πιατέλα και τοποθετούμε λίγο γλάσο στο κέντρο της. Εκεί τοποθετούμε και το πρώτο μεγάλο αστέρι. Πάνω από αυτό βάζουμε γλάσο και στη συνέχεια ένα αστέρι από το μέγεθος που κόψαμε 5 κομμάτια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας γλάσο και στη συνέχεια ένα αστεράκι από το μέγεθος που κόψαμε 3 κομμάτια. Συνεχίζουμε προσθέτοντας γλάσο, μικρό αστεράκι και κατόπιν μεγάλο μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή όπου τοποθετούμε ένα μικρότερο αστεράκι.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο Γεμιστό

Βήμα8

Μόλις στήσουμε το δεντράκι μας βάζουμε λίγο γλάσο σε ένα κορνέ και αρχίζουμε τη διακόσμηση δημιουργώντας είτε στολίδια είτε χιόνι πάνω στο δεντράκι. Πασπαλίζουμε το δεντράκι με χρωματιστή τρούφα και κατόπιν, με άχνη ζάχαρη δημιουργώντας ένα χιονισμένο τοπίο. Αν θέλουμε κολλάμε και κάποια καραμελάκια ή ζελεδάκια πάνω στο δέντρο με το γλάσο σαν στολίδια.

Βήμα9

Μόλις τελειώσουμε το πρώτο δεντράκι ετοιμάζουμε το δεύτερο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τα στολίζουμε σε όποια γωνιά του σπιτιού μας θέλουμε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες