Χούμους με ρεβίθια

2014-07-18
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 1 κούπα ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • λίγο τσίλι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο κύμινο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τα ρεβίθια και κατόπιν, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα Μαρούλι με Φασόλια και Κρεμμύδι

Βήμα2

Βάζουμε στο μούλτι τα ρεβίθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το μαϊντανό) και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.

Βήμα3

Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό επιπλέον και λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα4

Σερβίρουμε σε πιάτο ή πάνω σε μικρά ψωμάκια ολικής αλέσεως ή σε πίτες.

Δείτε επίσης:  Πασχαλινή Σαλάτα

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες