Χοιρινό ποντίκι με πατάτες φούρνου

2013-10-11
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 7-8 πατάτες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο μάραθο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αφού πλένουμε το κρέας και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας προσθέτουμε σε αυτό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μάραθο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας (χρησιμοποιούμε γάντια) για να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας.

Δείτε επίσης:  Σολομός μαριναρισμένος με λαχανικά

Βήμα2

Στη συνέχεια, πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Βήμα3

Σε ένα μικρό ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στις πατάτες.

Βήμα4

Τοποθετούμε το κρέας μας στο ταψί και προσθέτουμε ακόμη μισό ποτήρι νερό. Προσθέτουμε επίσης και τις δύο σκελίδες σκόρδο χωρίς να τις κόψουμε και το δεντρολίβανο (αφού το έχουμε πλένει και έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι).

Δείτε επίσης:  Μπριζόλες στο φούρνο με μπαχαρικά

Βήμα5

Βάζουμε το καπάκι από το ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 2 ώρες περίπου. Μετά την πρώτη μιάμιση ώρα αφαιρούμε το καπάκι και ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Βήμα6

Μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό μας και με ρύζι.

Δείτε επίσης:  Κότα με πιλάφι στο φούρνο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες