Χοιρινή Τηγανιά στο φούρνο με πατάτες

2014-01-05
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 15-20 μικρές πατάτες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 70 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαίων
  • πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 2/3 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζωμό από την τηγανιά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε την τηγανιά και την αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό δυόμιση νεροπότηρα νερό και ρίχνουμε μέσα την τηγανιά. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρέας μας να βράσει για 25-30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που τυχόν να δημιουργηθεί.

Δείτε επίσης:  Ρολό Σφολιάτας με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Βήμα2

Αφού βράσει η τηγανιά μας με μια τρυπητή κουτάλα τη βάζουμε σε μια γάστρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα δύο. Τοποθετούμε και τις πατάτες μαζί με την τηγανιά.

Βήμα3

Τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τις πιπεριές για 2-3 λεπτά και κατόπιν, τις προσθέτουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το αλάτι Ιμαλαιων, το θυμάρι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Δείτε επίσης:  Πιλάφι Ογκρατέν

Βήμα4

Διαλύουμε τη σκόνη μουστάρδας στο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαγητό μας. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί και κατόπιν, το προσθέτουμε στο φαγητό μας.

Βήμα5

Προσθέτουμε ποτήρι το ζωμό από την τηγανιά που βράσαμε στη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Στην αρχή ψήνουμε με καπάκι και στα τελευταία 10 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Καρότου

Βήμα6

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες