Χοιρινή τηγανιά με χυλοπίτες και κρέμα γάλακτος
2013-11-07- Κατηγορία: Ζυμαρικά, Ιδέες για Μπουφέ, Κρέας, Μαγειρική, Στην κατσαρόλα
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 6
- Χρόνος προετοιμασίας : 15m
- Χρόνος μαγειρέματος 45m
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 300 γραμμάρια χυλοπίτες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Αρχικά, βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 7-10 λεπτά ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να βράσουμε και λίγα χρωματιστά ζυμαρικά της αρεσκείας μας για να τα προσθέσουμε στο τελικό πιάτο που θα φτιάξουμε.
Βήμα2
Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφού βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε μέσα την τηγανιά.
Βήμα3
Αφήνουμε την τηγανιά να σοταριστεί και μόλις αλλάξει το χρώμα της προσθέτουμε το νερό. Έχουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για να σιγοψηθεί η τηγανιά μας.
Βήμα4
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Μετά από 30 λεπτά περίπου η τηγανιά μας έχει ψηθεί και έχει μαλακώσει. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε την πάπρικα και τις χυλοπίτες.
Βήμα5
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.


Μέσος όρος βαθμολογίας
(4 / 5)
4 people rated this recipe