Χοιρινή σπάλα σιγοψημένη στο φούρνο με μπαχαρικά

2016-01-17
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 4:00 h

Υλικά

  • 5 κιλά σπάλα χοιρινή
  • 1 φλιτζανάκι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κόλιανδρο
  • ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 4 μικρά κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • λίγους σπόρους μάραθο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγο κουρκουμά
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • ελάχιστο καγιέν
  • λίγο νεράκι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τη σπάλα καλά και την αφήνουμε να στραγγίσει. Τοποθετούμε τη σπάλα σε ένα μεγάλο μπολ και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα2

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, ρίγανη και πάπρικα γλυκιά.

Βήμα3

Κλείνουμε το μπολ και αφήνουμε τη σπάλα στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Βήμα4

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το κρέας σε μία γάστρα.

Βήμα5

Κάνουμε 2-3 σχισμές στο κρέας και προσθέτουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και τα κλωναράκια δεντρολίβανου. Κοπανάμε τον μάραθο στο γουδί και πασπαλίζουμε το κρέας μας.

Βήμα6

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τη μουστάρδα λίγο νεράκι (περίπου ένα δάχτυλο), λίγο κουρκουμά, λίγο λευκό πιπέρι, ελάχιστο πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί.

Βήμα7

Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας στην επιφάνειά του με το μείγμα μουστάρδας μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτό "στρώμα" που με το ψήσιμο θα γίνει μία πολύ νόστιμη κρούστα.

Βήμα8

Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4-5 ώρες. Προς το τέλος, βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σπάλα να πάρει χρώμα.

Βήμα9

Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες