Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μπαχαρικό «έκπληξη»

2016-03-06
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:30 h

Το μπαχαρικό «έκπληξη» λοιπόν, ονομάζεται «Γκαράμ Μασάλα». Είναι ένα Ινδικό μείγμα μπαχαρικών που αποτελείται από: μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλα, κύμινο και κάρδαμο. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η λέξη γκαράμ που σημαίνει καυτό υποδηλώνει το άρωμα των μπαχαρικών και όχι την περιεκτικότητα σε Καψαϊκίνη δηλαδή, στη γεύση δεν καίει. Σήμερα λοιπόν, αποφασίσαμε να εντάξουμε αυτό το ινδικό μπαχαρικό σε μία κλασική συνταγή της «Κουζίνας της Γιαγιάς»… Το αποτέλεσμα…Θα σας ενθουσιάσει!!!

Δείτε επίσης:  Μελωμένο Μοσχαράκι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • 8 χοιρινές μπριζόλες (από σπάλα)
  • 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μείγμα γκαράμ μασάλα
  • λίγη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά πλένουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βήμα2

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κουρκουμά, την μουστάρδα, το κόκκινο πιπέρι και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας.

Δείτε επίσης:  Σνίτσελ γεμιστό με κρέμα γάλακτος

Βήμα3

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα πλατύ μπολ προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη ρίγανη, 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και με τα χέρια μας πέρνουμε από το μείγμα γκαράμ μασάλα και πασπαλίζουμε τις μπριζόλες.

Βήμα4

Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τις μπριζόλες να πάνε παντού τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς με αέρα με κλειστό καπάκι.

Βήμα5

Μετά από 1 ώρα γυρνάμε τις μπριζόλες να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες τις αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες βάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο ταψί και αφήνουμε το φαγητό μας ανοιχτό στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα (προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην μας στεγνώσει).

Δείτε επίσης:  Πικάντικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Πατάτες Φούρνου

Βήμα6

Σερβίρουμε με ξύσμα και χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες