Χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας, λιαστές ντομάτες και γραβιέρα

2013-10-05
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια χυλοπίτες
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδια ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 50 γραμμάρια ελιές ψιλοκομμένες
  • 80 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μετά τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε για να λιώσει το βούτυρο και τοποθετούμε τις χυλοπίτες ξανά στην κατσαρόλα.

Δείτε επίσης:  Σνίτσελ Χοιρινό με Πιλάφι

Βήμα2

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές για 1-2 λεπτά και έπειτα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

Βήμα3

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά προσθέτουμε ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε το κατσαρολάκι στη θέση του. Προσθέτουμε στη σάλτσα τη γραβιέρα και την αφήνουμε να λιώσει ομοιόμορφα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα στις χυλοπίτες για να ενωθούν.

Δείτε επίσης:  Μυδοπίλαφο

Βήμα4

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγη τριμμένη γραβιέρα στο κάθε πιάτο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες