Βίδες με σάλτσα Αματριτσιάνα

2014-05-10
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια βίδες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στο τρυπητό.

Βήμα2

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά το μπέικον, την καυτερή πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να αναδειχτούν όλα τα αρώματα.

Βήμα3

Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το βασιλικό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Βήμα4

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα μακαρόνια και όσο κεφαλοτύρι θέλουμε και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη βασιλικό και κατόπιν, σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες