Τούρτα των ερωτευμένων

2014-02-09
  • Servings : 20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Η σοκολάτα και οι φράουλες στα καλύτερά τους!!

Υλικά

για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

1 μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κουταλιές της σούπας κακάο

για τη μους σοκολάτας φράουλας

200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη

100 γραμμάρια γάλα φρέσκο

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για γλυκά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

10 φράουλες πολτοποιημένες

επιπλέον

10 φράουλες κομμένες στη μέση

2 φακελάκια φρουί ζελέ φράουλα

σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Εκτέλεση Συνταγής

για το παντεσπάνι

Βήμα 1

Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ. Η ζύμη μας θα είναι υγρή.

Βήμα 2

Βάζουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένη φόρμα σιλικόνης για κέικ περίπου 26 εκατοστών.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια Καρδιές

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και έπειτα, αφού το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Βήμα 5

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε μόνο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι. Τυλίγουμε το δεύτερο κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση (διατηρείται για 1-2 μήνες).

για τη μους σοκολάτας φράουλας

Βήμα 1

Κομματιάζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 02

Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το προσθέτουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Δείτε επίσης:  Γλυκό δαμάσκηνο (συνταγή από τη Σκόπελο)

Βήμα 03

Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε λίγη λίγη μέσα στη σοκολάτα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι από πάνω προς τα κάτω και απαλές.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Βάζουμε το παντεσπάνι σε μία βάση για τούρτα ή σε ένα μπολ ανάλογων διαστάσεων και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Προσέχουμε να το βρέξουμε καλά για να μην είναι στεγνό. 

Βήμα 2

Στρώνουμε μία χοντρή στρώση από τη μους σοκολάτας-φράουλας και έπειτα, τοποθετούμε στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολάτας

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, πλένουμε τις φράουλες και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού δημιουργούμε το σχήμα της καρδιάς. 

Βήμα 4

Μόλις αρχίσει να πήζει το ζελέ το ρίχνουμε πάνω από τη μους με την οποία καλύψαμε το παντεσπάνι προηγουμένως. Τέλος, γαρνίρουμε τις φράουλες-καρδούλες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες πριν σερβίρουμε. Καλό είναι να ετοιμάσουμε την τούρτα από την προηγούμενη ημέρα.

 

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες