Τούρτα Σοκολατίνα
2014-08-21- Κατηγορία: Γλυκά, Τούρτες
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 16+
- Χρόνος προετοιμασίας : 60m
- Χρόνος μαγειρέματος 50m
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (20 γραμμάρια)
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
4 κουταλιές της σούπας κακάο
Για την τούρτα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
σιρόπι για να βρέξουμε το παντεσπάνι
60 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας ή κουβερτούρας
50 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για το γλάσο
1/3 κούπας νερό
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κοφτή κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
1/2 κοφτή κουταλιά της σούπας βιτάμ
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε δύο κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μία βάση για τούρτα και με ένα πινέλο το βρέχουμε με σιρόπι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος βάζουμε το 1/3 της ποσότητας και στο άλλο τα 2/3. Στα 2/3 της χτυπημένης κρέμας γάλακτος προσθέτουμε λίγο κακάο μέχρι να αλλάξει το χρώμα της. Απλώνουμε την λευκή σαντιγί πάνω στο πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι και προσθέτουμε λίγες νιφάδες σοκολάτας. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε όλην την επιφάνεια της τούρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τελείως τα υλικά. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε που και που, Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε πιο ζωηρά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας τότε το γλάσο μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο ενώ ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα. Μόλις το γλάσο γίνει χλιαρό το απλώνουμε πάνω στην τούρτα. Πασπαλίζουμε τα πλαϊνά με νιφάδες σοκολάτας και ρίχνουμε τα αμύγδαλα πάνω στο γλάσο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Βήμα2
Βήμα3
Βήμα4
Βήμα5
Βήμα6
Βήμα7
Βήμα8


Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.3 / 5)
4 people rated this recipe