Τούρτα Σοκολάτας

2015-11-18

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά

10 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας κακάο

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Για την κρέμα

2 κουτιά σαντιγί μόρφατ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για τη γκανάζ

250 γραμμάρια κουβερτούρα

200 γραμμάρια γάλα συμπυκνωμένο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Βήμα2

Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κωκ

Βήμα3

Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.

Βήμα4

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 10'-15'.

Βήμα5

Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μας πριν κλείσουμε το φούρνο.

Βήμα6

Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κορμός

Βήμα7

Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας με κρύο σιρόπι ή λικέρ ή κονιάκ.

Βήμα8

Έπειτα, ετοιμάζουμε την κρέμα μας: χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη μόρφατ και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φουσκώσει.

Βήμα9

Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο μας παντεσπάνι και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Βήμα10

Ετοιμάζουμε την γκανάζ μας. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ. Προσθέτουμε και το μέλι. Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην κουβερτούρα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μαργαρίτα

Βήμα11

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Μόλις κρυώσει λίγο η γκανάζ μας βγάζουμε την υπόλοιπη τούρτα από το ψυγείο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια προσεκτικά.

Βήμα12

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Μόλις γίνει αυτό κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια και στολίζουμε είτε με ινδοκάρυδο είτε με τριμμένο αμύγδαλο ή μπισκότο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες