Τούρτα Μπισκότου

2015-12-27
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

4 κουταλιές της σούπας κακάο

Για την κρέμα

2 κουτιά μόρφατ σαντιγί

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για την επικάλυψη

1 κουτί μόρφατ

1 πακέτο μπισκότα σπασμένα

Για το γαρνίρισμα

τριμμένα και ολόκληρα μπισκότα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μόκα

Βήμα2

Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

Βήμα3

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε το παντεσπάνι προσεκτικά με ένα μαχαίρι πριονωτό.

Βήμα4

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μία βάση και το βρέχουμε είτε με λικέρ είτε με σιρόπι από κάποιο γλυκό του κουταλιού.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Παραλία

Βήμα5

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας: Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φουσκώσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει και η μόρφατ και το ζαχαρούχο να είναι κρύα.

Βήμα6

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι.

Βήμα7

Τοποθετούμε και το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το βρέχουμε είτε με λικέρ είτε με σιρόπι.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μπαμπάς

Βήμα8

Χτυπάμε τη σαντιγί με άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπικσότα και ανακατεύουμε.

Βήμα9

Καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της τούρτας προσεκτικά. Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα περιμετρικά της τούρτας καθώς και στο κέντρο της.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες