Τούρτα Μπαμπάς

2014-01-03
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 5 μεγάλα αυγά ή 6 κανονικού μεγέθους
  • 1 συσκευασία φαρίνα απ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή λικέρ λεμόνι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 βανίλια (2 γραμμάρια)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 φακελάκι σαντιγί
  • 2 και 1/2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 4 φέτες αποξηραμένο ανανά για τη διακόσμηση
  • κερασάκια γλασέ για τη διακόσμηση

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη (1 κούπα) για 2-3 λεπτά.

Βήμα2

Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ή το λικέρ λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Αμυγδάλου

Βήμα3

Προσθέτουμε σιγά σιγά τη φαρίνα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.

Βήμα4

Βουτυρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα (περίπου 30 λεπτά).

Βήμα5

Μόλις ψηθεί η βάση μας την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βάζουμε και πάλι τη βάση στη φόρμα για να τη σιροπιάσουμε.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μπισκότου

Βήμα6

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό (2 και 1/2 κούπες) και τη ζάχαρη (2 κούπες) για 5-7 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι. Ανακατεύουμε και κατόπιν περιχύνουμε τη βάση μας με το σιρόπι.

Βήμα7

Αφήνουμε τη βάση να σιροπιαστεί καλά για ένα βράδυ και την επόμενη ημέρα τη βγάζουμε και την κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι σε 2 πάτους.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολάτας

Βήμα8

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα9

Βάζουμε σε μία βάση για τούρτα τον πρώτο πάτο και κατόπιν, απλώνουμε σαντιγί.

Βήμα10

Κατόπιν, τοποθετούμε και το άλλο κομμάτι της βάσης και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της τούρτας με σαντιγί.

Βήμα11

Στολίζουμε με τον ανανά και τα κερασάκια και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες