Τούρτα Μόκα

2013-10-18
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 2 κουτί (των 397 γραμμαρίων) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί
  • 3 κοφτές κουταλιές νες καφέ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • λικέρ με άρωμα καφέ
  • σταγόνες σοκολάτας για τη διακόσμηση
  • σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση
  • τριμμένη λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα.

Βήμα2

Βάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα (30 εκατοστών) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις δούμε ότι φούσκωσε και πήρε χρώμα δοκιμάζουμε να τρυπήσουμε το παντεσπάνι με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν βγαίνει στεγνή. Τότε είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια λεμονιού

Βήμα3

Αφήνουμε το παντεσπάνι για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι στα δύο. Καλό είναι το παντεσπάνι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.

Βήμα4

Την επόμενη μέρα βάζουμε τον πρώτο πάτο σε μία βάση για τούρτα ή σε πιατέλα. Με ένα πινέλο βρέχουμε το παντεσπάνι με το λικέρ. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο έτοιμο σιρόπι για να μην πέσει πολύ το αλκοόλ.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μπισκότου

Βήμα5

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας: Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα και την άχνη ζάχαρη. Διαλύουμε τον καφέ σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και το προσθέτουμε στην κρέμα μας. Προσθέτουμε και το κακάο και μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Βήμα6

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε κρέμα πάνω στον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι. Καλύπτουμε την τούρτα με το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι. Βρέχουμε το παντεσπάνι με το λικέρ και με το σιρόπι. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή της τούρτας αλλά και γύρω γύρω προσέχοντας να δημιουργήσουμε μία επίπεδη τούρτα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα των ερωτευμένων

Βήμα7

Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας αρέσει. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε στα πλαϊνά της τούρτας σχεδιάκια με ένα πιρούνι και να βάλουμε τριμμένη λευκή σοκολάτα. Για την κορυφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σταγόνες και σιρόπι σοκολάτας.

Βήμα8

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 11
Βαθμολογίστε τη συνταγή

11 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες