Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους

2015-02-03
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

Για την κρέμα βανίλιας

1 λίτρο γάλα

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για την τούρτα

2 πακέτα σαβαγιάρ

1 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

100 γραμμάρια τρούφα

λίγο γλυκό βατόμουρο

1 κουτί σαντιγί

άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

1 νεροπότηρο νερό

17 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

3 κουταλάκια του γλυκού κακάο

3 κουταλάκια του γλυκού καφέ espresso ή nescafe ή λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ανοίγουμε τα μπισκότα πάνω στον πάγκο μας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε το νερό και έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ ή το λικέρ και το κακάο.

Δείτε επίσης:  Σοκολατένιο Παντεσπάνι

Βήμα2

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα υλικά μας και κατόπιν, τοποθετούμε το σιρόπι σε ένα μπολ.

Βήμα3

Μέχρι να κρυώσει το σιρόπι ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε τα 750 ml γάλα με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα να βράσει.

Βήμα4

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Με τη βοήθεια του σύρματος ανακατεύουμε για να διαλυθούν τα υλικά.

Βήμα5

Μόλις πάρει βράση το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα (με το αλεύρι και το κορν φλάουρ) μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Προς το τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια για να διατηρήσει το άρωμά της.

Δείτε επίσης:  Γρήγορο γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο

Βήμα6

Αφήνουμε λίγο την κρέμα μας να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας μας.

Βήμα7

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για 1 δευτερόλεπτο ίσα ίσα να πάρουν λίγη υγρασία και έπειτα, τα στρώνουμε σε μία βάση για τούρτα με τσέρκι ή σε ένα ορθογώνιο μπολ.

Βήμα8

Ανακατεύουμε την κρέμα μας με τα φρούτα του δάσους. τότε θα δούμε ότι η κρέμα μας γίνεται πολύχρωμη. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα σαβαγιάρ και από πάνω δημιουργούμε άλλη μία στρώση από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι μας.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Αμυγδάλου

Βήμα9

Για την τελική μας διακόσμηση χτυπάμε τη σαντιγί με άχνη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας γάλα στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί (περίπου 6-7 λεπτά).

Βήμα10

Μόλις είμαι έτοιμη προσθέτουμε μέσα την τρούφα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, απλώνουμε τη σαντιγί στην τούρτα προσέχοντας να πάει παντού.

Βήμα11

Στο κέντρο της τούρτας στολίζουμε με λίγα κομματάκια γλυκό βατόμουρο ή λιωμένη κουβερτούρα υγείας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες