Τούρτα Λεμονιού με αποξηραμένα φρούτα

2014-12-15
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (20 γραμμάρια)

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1/2 λεμόνι

Για την κρέμα

1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο

1 και 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

1 φακελάκι ζελέ λεμόνι διαλυμένο σε 1 κούπα ζεστό νερό

χυμός και ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

Για την τούρτα

1 κουτί μόρφατ

50 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ

λίγη τριμμένη κουβερτούρα

λίγο ψιλοκομμένο αποξηραμένο πεπόνι ή ανανάς

λίγο σιρόπι της αρεσκείας μας για το παντεσπάνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κορμός

Βήμα2

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε δύο κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Βήμα3

Βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μία βάση για τούρτα και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και ένα στεφάνι για να έχουμε ωραίο σχήμα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους

Βήμα4

Κατόπιν ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Διαλύουμε στο ζεστό νερό το ζελέ λεμόνι και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το συμπυκωμένο γάλα. Με ένα σύρμα τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μας.

Βήμα5

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και περιμένουμε μέχρι να σφίξει ώστε να μπορεί να σταθεί στο παντεσπάνι μας. Μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι. Βάζουμε και το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι το οποίο το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολατίνα

Βήμα6

Χτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ και μόλις είναι έτοιμη καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της τούρτας. Στα πλαινά βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ και το επάνω μέρος της τούρτας το στολίζουμε με το αποξηραμένο πεπόνι ή τον ανανά και την τριμμένη κουβερτούρα.

Βήμα7

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν να σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες