Τούρτα Κωκ

2014-10-19
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά

1 και 1/2 νεροπότηρο αλεύρι κοσκινισμένο

1 και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη

2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή νισεστέ

1/2 κρόκο αυγού

1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

λίγο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για το γλάσο

200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1-2 σταγόνες κονιάκ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι. Η ζύμη μας θα είναι υγρή. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη φόρμα (32 εκατοστών). Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Κορμός

Βήμα2

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για 15' περίπου και μετά το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε δύο κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Βήμα3

Βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μία βάση για τούρτα και με ένα πινέλο το βρέχουμε με σιρόπι και λίγο κονιάκ.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα τα 750 ml γάλα σε μέτρια φωτιά. Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά.

Βήμα5

Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το υπόλοιπο γάλα ενώ ανακατεύουμε με σύρμα για να μην μας σβολιάσει. Αφήνουμε λίγο σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε που και που και μόλις πάρει βράση το μείγμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Παραλία

Βήμα6

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε προσεκτικά τον κρόκο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κόψει η κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Βήμα7

Την απλώνουμε σε μία λαμαρίνα να κρυώσει και κατόπιν, την στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.

Βήμα8

Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και περιμένουμε να πάρουν θερμοκρασία.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Λεμονιού με αποξηραμένα φρούτα

Βήμα9

Μόλις γίνει αυτό ανακατεύουμε με μία μαρίζ (μία σπάτουλα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο μας. Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει (όχι να παγώσει εντελώς) και κατόπιν, το απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στο παντεσπάνι. Δεν καλύπτουμε όλην την τούρτα αλλά μόνο το πάνω μέρος.

Βήμα10

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε. Συμβουλή μου: Όποια τούρτα και να θέλετε να φτιάξετε το καλύτερο είναι να την ετοιμάζετε από την προηγούμενη μέρα! Μένει στο ψυγείο ένα βράδυ και την επομένη είναι ιδανική για σερβίρισμα!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες