Τούρτα Αμυγδάλου

2014-01-12
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

για το παντεσπάνι

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι

15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)

1 βανίλια

70 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα ωμά

για την κρέμα

3 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ βερίκοκο

για τη διακόσμηση

σιρόπι από κομπόστα ή γλυκό του κουταλιού

2 φακελάκια σαντιγί ή 2 κουτιά σαντιγί

2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλο φιλέ

κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι μας. Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Δείτε επίσης:  Κουνουπίδι Σουφλέ

Βήμα2

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα (28 εκατοστών) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μας τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι (θα πρέπει να βγαίνει καθαρή από το παντεσπάνι).

Βήμα3

Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει καλά χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσα κομμάτια.

Βήμα4

Το καλύτερο είναι να έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι μας από την προηγούμενη ημέρα. Για την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δείτε επίσης:  Φωλιές Σφολιάτας με Κιμά

Βήμα5

Ανακατεύουμε που και που μέχρι να κρυώσει η κρέμα μας. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ βερίκοκο. Όσο περιμένουμε να κρυώσει η τούρτα μας απλώνουμε το αμύγδαλο φιλέ σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κάτω και στάζουμε λίγες σταγόνες λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα (περίπου 10 λεπτά).

Βήμα6

Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα μας βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτα και το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.

Δείτε επίσης:  Χοιρινή Τηγανιά στο φούρνο με πατάτες

Βήμα7

Στη συνέχεια, απλώνουμε προσεκτικά την κρέμα που ετοιμάσαμε. Δημιουργούμε μία στρώση περίπου 3-4 χιλιοστών. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και το βρέχουμε καλά με το σιρόπι. Βάζουμε για λίγο την τούρτα στο ψυγείο.

Βήμα8

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και απλώνουμε τη σαντιγί περιμετρικά αλλά και στην κορυφή της τούρτας.

Βήμα9

Πασπαλίζουμε την τούρτα με το αμύγδαλο φιλέ προσέχοντας να μην αφήσουμε μεγάλα κενά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα κερασάκια. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 11
Βαθμολογίστε τη συνταγή

11 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες