Θράψαλα Κοκκινιστά

2013-09-21
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 800 γραμμάρια θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • το χυμό από 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ή 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη προαιρετικά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ. Στη συνέχεια, τα βάζουμε να βράσουν σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 20-30 λεπτά σε σιγανή φωτιά).

Δείτε επίσης:  Λαχανόρυζο

Βήμα2

Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε πάλι και στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.

Βήμα3

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες και τον τοματοπλετέ. Μόλις πάρει 2 βράσεις το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, το μαϊντανό και τη δάφνη.

Δείτε επίσης:  Το Τουρλού της Γιαγιάς

Βήμα4

Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προς το τέλος, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Μπορούμε να σερβίρουμε και να συνοδεύσουμε τα θράψαλα με πιλάφι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες