Τάρτα με πεπόνι

2013-08-10
  • Servings : 12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 φύλλο για τάρτες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1/2 μικρό πεπόνι
  • 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ξεπαγώνουμε το φύλλο για τάρτες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Έπειτα, βουτυρώνουμε μία στρόγγυλη φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών για τάρτες. Στρώνουμε προσεκτικά το φύλλο στην ταρτιέρα προσέχοντας να μην το τρυπήσουμε. Φροντίζουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα τις ταρτιέρας. Ψήνουμε το φύλλο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα σε μια μεμβράνη φασόλια ή φακές και τα τοποθετούμε πάνω στο φύλλο σαν βαρίδια για να έχουμε ομοιόμορφο σχήμα.

Δείτε επίσης:  Μεθυσμένα

Βήμα2

Μόλις ψηθεί το φύλλο μας το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν, προσεκτικά ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. όσο περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συκσευασίας. Καλό είναι να φτιάξουμε το κάθε φακελάκι ξεχωριστά. Το πρώτο φακελάκι ζελέ θα το χρησιμοποιήσουμε στην μους πεπονιού μας ενώ το δεύτερο θα το χρησιμοποιήσουμε για να τελειώσουμε την τάρτα μας.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Τούρτα με Σάλτσα Φράουλας

Βήμα3

Για την μους πεπονιού: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγί. Κατόπιν, λιώνουμε το 1/2 του 1/2 πεπονιού που έχουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε στην σαντιγί το λιωμένο πεπόνι. Έπειτα, προσθέτουμε και το ένα φακελάκι ζελέ μπανάνα που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Βήμα4

Το υπόλοιπο πεπόνι το κόβουμε σε λεπτές φέτες με τις οποίες θα στολίσουμε την τάρτα μας. Στρώνουμε την μους μέσα στην τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί λίγο. Κατόπιν, βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από τη μους τις φέτες πεπονιού. Εντωμεταξύ, παρακολουθούμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ μπανάνα και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς το στρώνουμε πάνω από τις φέτες λεμονιού. .

Δείτε επίσης:  Μους Σοκολάτας

Βήμα5

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες