Τάρτα με σταφύλια

2013-09-14
  • Servings : 24
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

για τη βάση

4 αυγά

4 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι

4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

επιπλέον

2 φακελάκια ζελέ ανανά

σιρόπι από γλυκό σταφύλι ή άλλο σιρόπι

1 μικρό τσαμπί σταφύλια φρέσκα 

2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

2 φακελάκια σαντιγί

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα2

Για το ψήσιμο έχουμε δύο επιλογές. Είτε θα βάλουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για παντεσπάνι (32 εκατοστών) είτε θα μοιράσουμε το μείγμα μας σε δύο βουτυρωμένες φόρμες για τάρτα (28 εκατοστών)

Δείτε επίσης:  Δροσιστικό επιδόρπιο με κρέμα ροδάκινου και χαλβά

Βήμα3

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στη χαμηλή σκάλα του φούρνου για 20-25 λεπτά περίπου. Καλό είναι να μην ανοίξουμε το φούρνο καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος για να φουσκώσει η βάση μας ομοιόμορφα. Η βάση μας είναι έτοιμη όταν την τρυπήσουμε με οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή.

Βήμα4

Μόλις ψηθεί η βάση μας την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει τελείως την κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι σε 2 κομμάτια (αν την έχουμε ψήσει σε μια φόρμα για παντεσπάνι). Όσο περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το ζελέ ανανά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου μία ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Cookies της Γιαγιάς

Βήμα5

Όση ώρα περιμένουμε να πήξει το ζελέ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κάνουμε το ίδιο και με τη σαντιγί. Κατόπιν, σιροπιάζουμε τις δύο βάσεις μας με ένα πινέλο. Χρησιμοποιούμε αρκετό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω σε κάθε βάση.

Βήμα6

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη σαντιγί σε κάθε τάρτα. Στολίζουμε την τάρτα μας με τα σταφύλια σε ότι σχήμα θέλουμε. Μόλις αρχίσει να πήζει το ζελέ το απλώνουμε πάνω σε κάθε τάρτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3 ώρες περίπου πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Ραβανί με γιαούρτι
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες