Τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια

2013-12-05
  • Servings : 30
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 3 μήλα ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη και κανέλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα μαζί με σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα κράνα (cranberries)
  • ζάχαρη άχνη
  • 30 ατομικά χαρτάκια για ψήσιμο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε το μείγμα για ακόμη 1 λεπτό.

Βήμα2

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Κατόπιν, τα ψιλοκόβουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τα μήλα. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε και τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Βάζουμε χαρτάκια σε αντικολλητικές φόρμες ψησίματος και τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα μας μέχρι τη μέση.

Βήμα4

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκαν από μέσα τρυπώντας τα και κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο βγάζουμε τα χαρτάκια από τις φόρμες και τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε πιατέλες.

Βήμα5

Αφού κρυώσουν εντελώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ μας.

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής στο περιοδικό «Στείλε τη Συνταγή σου»

27925_10151836090731583_1310206572_n

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες