Σπιτική Καραμέλα

2014-06-15
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι ή μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά.

Βήμα2

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην καούμε. Μόλις αρχίσει το μείγμα να γίνεται λίγο πιο σκούρο συνεχίσουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε ότι έχει λιώσει όλη η ζάχαρη και έχει πάρει ένα καστανό χρώμα.

Δείτε επίσης:  Μπανόφι (Banoffee pie)

Βήμα3

Η καραμέλα μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν παγώσει γίνεται σκληρή αλλά αν τη ζεστάνουμε γίνεται πάλι ρευστή.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες