Σπιτικές κοτομπουκιές

2014-01-22

Η γεύση τους θα σας θυμίσει τις «έτοιμες» του εμπορίου κι όμως είναι τόσο υγιεινές καθώς ο κουρκουμάς (ή αλλιώς κιτρινόριζα: μείγμα μπαχαρικών αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες) κάνει και πάλι το θαύμα του!

Υλικά

  • 4 φιλέτα ή στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινη φρυγανιά τριμμένη (φρυγανιά πανέ)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσει.

Βήμα2

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τον κουρκουμά και το κάρυ και με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) μαρινάρουμε το κοτόπουλο για να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας.

Βήμα3

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, προσθέτουμε λίγο νερό και το γάλα και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε δίπλα ένα ρηχό πιάτο με την κίτρινη φρυγανιά.

Βήμα4

Βάζουμε σπορέλαιο σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.

Βήμα5

Παίρνουμε κάθε κοτομπουκιά την βουτάμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά και κατόπιν την πανάρουμε στην φρυγανιά.

Βήμα6

Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τις κοτομπουκιές. Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά (3-4 λεπτά) και κατόπιν, τις γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά.

Βήμα7

Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Βήμα8

Συνοδεύουμε τις κοτομπουκιές με ρύζι ή πατάτες ή πουρέ.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες