Σπετσοφάι της Γιαγιάς

2013-08-15
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 4-5 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 7-8 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
  • 2-3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • το χυμό από 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμάνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε λίγο λαδάκι ή και χωρίς λάδι σε ειδικό αντικολλητικό σκεύος. Μόλις ροδίσουν καλά τα αφαιρούμε. Αφού κόψουμε τα λαχανικά μας σε κύβους ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για να μην μαυρίσουν.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό με Δεντρολίβανο

Βήμα2

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε ελαφρά τα λαχανικά μας μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα3

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαϊντανό και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 20 λεπτά και μόλις δέσει προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα λουκάνικα. Ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα ελαφρά (χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι για να μην λιώσουν τα λαχανικά μας) και αφού πάρει μία ακόμη βράση το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης:  Θαλασσινά με Κόκκινη Σάλτσα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες