Σοκολατάκια light με βρώμη

2014-01-10
  • Servings : 20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρώμη
  • 40 γραμμάρια γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε ένα απλό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε το δεύτερο τρόπο βοηθάμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας για να μην μας καεί.

Δείτε επίσης:  Φοντάν με δαμάσκηνα και καρύδια

Βήμα2

Έχουμε βάλει το γλυκό κουταλιού (κατά προτίμηση γλυκό φιρίκι ή γλυκό πορτοκάλι) να στραγγίσει από το σιρόπι του και κατόπιν, το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το γλυκό κουταλιού και τη βρώμη.

Βήμα3

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο κάθε φορά και τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας σε μία λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά και έπειτα, μπορούμε να τα βάλουμε για λίγη ώρα (περίπου 10 λεπτά) στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:  Γλυκό στο Λεπτό

Βήμα4

Αφού βγάλουμε τα σοκολατάκια από το ψυγείο τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες