Σοκολατάκια Βραχάκια

2012-12-02
  • Servings : 20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 350 γραμμάρια χρωματιστά καραμελάκια
  • 100 γραμμάρια καρύδια (γίνονται νόστιμα και χωρίς καρύδια)
  • 5 με 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι.

Βήμα2

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.

Δείτε επίσης:  Εργολάβοι

Βήμα3

Σπάμε τα καρύδια με τα χέρια μας ή τα περνάμε στο μούλτι αλλά δεν τα κάνουμε πολύ μικρά και ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας.

Βήμα4

Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα καραμελάκια, τα κομματάκια από καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.

Βήμα5

Προσθέτουμε τη λιωμένη ζεστή κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Θέλουμε να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Δείτε επίσης:  Γαλακτομπούρεκο

Βήμα6

Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα μας και τοποθετούμε σε ένα δίσκο που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.

Βήμα7

Μόλις τελειώσει το μείγμα μας τοποθετούμε τους δίσκους που χρησιμοποιήσαμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να παγώσουν καλά.

Βήμα8

Αφού παγώσουν τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Διατηρούνται και στο ψυγείο αλλά καλύτερα είναι να τα διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου (20-22 βαθμούς Κελσίου).

Δείτε επίσης:  Τυροπιτάκια στριφτά
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες