Σάμαλι

2014-08-20
  • Servings : 24
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

2 και 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500 γραμμάρια περίπου)

1 και 1/2 κούπα ζάχαρη

2 κουπάκια γιαούρτι αγελαδινό

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1/3 κούπας γλυκόζη

3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα Χίου και το μπέικιν πάουντερ.

Δείτε επίσης:  Τούρτα των ερωτευμένων

Βήμα2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και κατόπιν, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Βήμα3

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 28*38 και στρώνουμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι.

Δείτε επίσης:  Aμυγδαλόπιτες Σοκολάτας

Βήμα4

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες και κατόπιν, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.

Βήμα5

Ενώ ψήνεται το γλυκό μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.

Βήμα6

Μόλις ψηθεί το γλυκό μας με ένα πινέλο αλείφουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο και κατόπιν, με ένα ξυλάκι για σουβλάκια το τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά του. Σιροπιάζουμε το γλυκό κουταλιά κουταλιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε επίσης:  Μπακλαβάς

Βήμα7

Όταν κόψουμε το γλυκό σε μερίδες βάζουμε από ένα κομματάκι αμύγδαλο φιλέ στο κάθε κομμάτι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες