Ραβανί με γιαούρτι

2014-04-22

Υλικά

  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
  • 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Δείτε επίσης:  Μπακλαβάς

Βήμα2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα3

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Βήμα4

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

Βήμα5

Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τα 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.

Βήμα6

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Black Forest

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες