Ραγού αλλιώς με μοσχαράκι στην κατσαρόλα

2013-08-16
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους τηγανισμένους
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • το χυμό από 1 φρέσκια ντομάτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Κόβουμε σε μπουκίτσες και βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Δείτε επίσης:  Μελιτζάνες Παππουτσάκια

Βήμα2

Αφού βράσει το μοσχάρι, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες (μπορείτε να τις παραλείψετε αν θέλετε) και το μοσχάρι μας. Αφήνουμε να αχνιστούν για 2-3 λεπτά και κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό ποντίκι με πατάτες φούρνου

Βήμα4

Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε ολόκληρη τη σκελίδα από το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Βήμα5

Προς το τέλος, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τη σκελίδα από το σκόρδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπεράκι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Ομελέτα με Μακαρόνια

Βήμα6

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό από το μοσχάρι που βράσαμε για να ετοιμάσουμε ένα πιλάφι και να σερβίρουμε με αυτό το ραγού μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες