Ψαρονέφρι σοτέ με τζίντζερ
2014-01-19- Κατηγορία: Ιδέες για Μπουφέ, Κρέας, Μαγειρική, Στην κατσαρόλα
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 6
- Χρόνος προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος μαγειρέματος 40m
Υλικά
- 1 και 1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένα σε μικρά κομματάκια
- χυμό από μισό λεμόνι
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.
Βήμα2
Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Βήμα3
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα σε σιγανή φωτιά για σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.
Βήμα4
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Το ψαρονέφρι μας είναι έτοιμο όταν μαλακώσει και πάρει χρώμα.
Βήμα5
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε είτε με ρύζι είτε με πράσινη σαλάτα είτε με πατάτες στο φούρνο. Ένα υγιεινό και πολύ νόστιμο πιάτο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!


loading...
Μέσος όρος βαθμολογίας
(5 / 5)
6 people rated this recipe
Αγίου Βαλεντίνου
Γενέθλια
Γιορτή
Γλυκά
Γλυκά Κουταλιού
Γλυκά Ψυγείου
Γρήγορες
Ζυμαρικά
Ζύμες
Θαλασσινά
Ιδέες για Μπουφέ
Κέικ
Κεράσματα
Κοκκινιστό
Κοτόπουλο
Κουλουράκια
Κυριακάτικο Τραπέζι
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Μοσχάρι
Μπισκότα
Νηστίσιμα
Ορεκτικά
Πίτες
Παιδικό Πάρτυ
Πασχαλινές συνταγές
Πιλάφι
Ποντιακές συνταγές
Πρωινό
Σάλτσες
Σαλάτες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Σούπες
Σπιτικά Λικέρ
Σπιτικά γλυκά
Σπιτικά φαγητά
Τάρτα
Τούρτα
Τούρτες
Τρουφάκια
Χριστουγεννιάτικες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ψαρονέφρι
σοκολατάκια