Ψαρονέφρι σοτέ με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ

2014-06-17
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.

Βήμα2

Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Δείτε επίσης:  Κανταίφι με τυριά

Βήμα3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα σε σιγανή φωτιά για σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά.

Βήμα4

Το ψαρονέφρι θα βγάλει τα υγρά του στο σοτάρισμα και θα ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές και μαλακώσει τότε σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε να απορροφηθεί ο χυμός από το πορτοκάλι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

Βήμα5

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψαρονέφρι με μία σάλτσα μουστάρδας (2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού) ή με κρέμα γάλακτος την οποία θα προσθέσουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες