Ψαρονέφρι σοτέ με χυμό πορτοκάλι και τζίντζερ
2014-06-17- Κατηγορία: Ιδέες για Μπουφέ, Κρέας, Μαγειρική, Στην κατσαρόλα
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 6
- Χρόνος προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος μαγειρέματος 30m
Υλικά
Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι για το σοτάρισμα: Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε το ψαρονέφρι με 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και αρχίζουμε το σοτάρισμα σε σιγανή φωτιά για σε σιγανή φωτιά γυρνώντας το τακτικά. Το ψαρονέφρι θα βγάλει τα υγρά του στο σοτάρισμα και θα ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές και μαλακώσει τότε σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε να απορροφηθεί ο χυμός από το πορτοκάλι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψαρονέφρι με μία σάλτσα μουστάρδας (2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού) ή με κρέμα γάλακτος την οποία θα προσθέσουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα.Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Βήμα2
Βήμα3
Βήμα4
Βήμα5


Μέσος όρος βαθμολογίας
(5 / 5)
7 people rated this recipe