Πρασόπιτα με τυριά

2013-08-23

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 500 γραμμάρια φέτα
  • 2 φύλλα σφολιάτας (σπιτικά ή έτοιμα)
  • 2 αυγά
  • 1 και 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 και 1/2 κούπα τριμμένο gouda
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα πράσα. Έπειτα, τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα πράσα χωρίς λάδι. Μόλις μαλακώσει λίγο προσθέτουμε πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Δείτε επίσης:  Πρασόπιτα

Βήμα2

Έχουμε ξεπαγώσει τη σφολιάτα (είτε είναι σπιτική είτε έτοιμη) και την στρώνουμε σε ένα ταψί αφού ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο σε αυτό. Προσθέτουμε τα πράσα και το τυρί.

Βήμα3

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε μετά την κρέμα πάνω στα πράσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο gouda και έπειτα κλείνουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Δείτε επίσης:  Πλεκτή πίτα με σφολιάτα σε 30 λεπτά

Βήμα4

Δημιουργούμε με ένα πιρούνι τρυπούλες πάνω στην πίτα για να μην μας φουσκώσει. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες