Πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι
2014-11-12- Κατηγορία: Μαγειρική, Σαλάτες
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 4
- Χρόνος προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος μαγειρέματος 5m
Υλικά
- 4 φύλλα μαρούλι
- 2 φύλλα σπανάκι
- λίγα φυλλαράκια ρόκα
- λίγο σουσάμι ή 2 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένο κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 2 ψιλές φέτες μανούρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Πλένουμε καλά το μαρούλι, το σπανάκι και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ.
Βήμα2
Κόβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι και τη ρόκα και ψιλοκόβουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.
Βήμα3
Προσθέτουμε αλάτι και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ μας. Αν επιλέξουμε κουκουνάρι το καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι με ελάχιστο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα4
Για τη βινεγκρέτ χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νεράκι. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμη.
Βήμα5
Σε ένα τηγανάκι με ραβδώσεις προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε το μανούρι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Μόλις πάρει χρώμα το αποσύρουμε σε ένα πιάτο.
Βήμα6
Στήνουμε τη σαλάτα μας προσθέτοντας τη σαλάτα μας στο κάτω μέρος και από πάνω τοποθετούμε το μανούρι. Προσθέτουμε το σουσάμι ή το καβουρντισμένο σουσάμι και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα μας.


Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.8 / 5)
4 people rated this recipe