Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και σταφύλια

2014-11-17
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Υλικά

  • 5-6 φύλλα μαρούλι
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 12 ρόγες σταφύλι κόκκινο
  • λίγες λεπτά κομμάτια γραβιέρα Κρήτης
  • αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά το μαρούλι και το στραγγίζουμε. Με ένα απορροφητικό χαρτί στεγνώνουμε καλά το μαρούλι.

Δείτε επίσης:  Γεμιστές Πιπεριές Τουρσί

Βήμα2

Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε μικρές ροδέλες και τις ρόγες από το σταφύλι στη μέση. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε το μαρούλι, το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σύκα και τα σταφύλια.

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το μέλι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με Μαρούλι και Κόκκινα Φασόλια

Βήμα4

Προσθέτουμε στη σαλάτα μας τη γραβιέρα και λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Μία ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη σαλάτα!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες