Πλεκτή πίτα με σφολιάτα σε 30 λεπτά

2013-10-28
  • Servings : 12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
  • 7 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα μανιτάρια από κονσέρβα (προαιρετικά)
  • 1 αυγό με λίγο γάλα χτυπημένο
  • λίγο σουσάμι
  • πιπέρι
Εδώ θα βρείτε την συνταγή για τη σφολιάτα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας αφήνοντάς τα για 2 ώρες εκτός κατάψυξης. Αφού ξεπαγώσουν τα απλώνουμε στον αλευρωμένο πάγκο μας. Με ένα μαχαιράκι δημιουργούμε μικρές λωρίδες στις άκρες κάθε φύλλου.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα μανταρίνι

Βήμα2

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τριμμένο γκούντα, τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι στη γέμιση.

Βήμα3

Απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Κλείνουμε προσεκτικά τις δύο πίτες πλέκοντας τις λωρίδες που δημιουργήσαμε προηγουμένως. Προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κενά.

Δείτε επίσης:  Τυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας

Βήμα4

Αλείφουμε τις πίτες με το αυγό και το γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι πίτες μας.

 

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες