Πίτα με Κουνουπίδι

2014-01-17
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Ακόμη και αν δεν σας αρέσει το κουνουπίδι αυτή η πίτα είναι η ιδανική λύση για να το δείτε με…άλλο «μάτι»!!

Υλικά

 

για τη ζύμη

 
– 400 γραμμάρια αλεύρι περίπου
– 50 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 ml γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 

για τη γέμιση

 
– 200 γραμμάρια gouda τριμμένο
– 300 γραμμάρια κουνουπίδι (βρασμένο λίγο)
– πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες πιπεριές
– 3 αυγά χτυπημένα
– 150 ml κρέμα γάλακτος
– 100 ml τυρί κρέμα
– λίγο αλάτι
– λίγο πιπέρι
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη καλά εκτός από το αλεύρι (με το χέρι). Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας (μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι).

Δείτε επίσης:  Μυζηθροτυρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

Βήμα2

Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα 10λεπτο.

Βήμα3

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα4

Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο και τη στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ότι περισσεύει γύρω γύρω το στρίβουμε με τα χέρια μας δημιουργώντας σχέδιο περιμετρικά της πίτας μας. Ρίχνουμε το κουνουπίδι πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Δείτε επίσης:  Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Βήμα5

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και βάζουμε την πίτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα6

Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες