Πέννες Καρμπονάρα

2014-05-10
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πέννες
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κρόκους αυγών
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στο τρυπητό.

Βήμα2

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά τα μανιτάρια και το μπέικον. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να αναδειχθούν όλα τα αρώματα.

Βήμα3

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα λίγο.

Βήμα4

Προσθέτουμε τις πέννες και τους δύο κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο τη σάλτσα να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσει το κεφαλοτύρι.

Βήμα5

Σερβίρουμε με λίγο επιπλέον κεφαλοτύρι όσο είναι ζεστή η καρμπονάρα μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες