Πατάτες Γιαχνί

2013-06-04
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα προαιρετικά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό αρχικά το κρεμμύδι. Κατόπιν, προσθέτουμε και τις πατάτες και τις τσιγαρίζουμε και αυτές.

Δείτε επίσης:  Κοτοσουβλάκια της Γιαγιάς

Βήμα2

Μόλις τσιγαριστούν και οι πατάτες, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και ένα ποτήρι νερό.Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά και μετά τον πρώτο βρασμό προσθέτουμε το αλάτι, το μαϊντανό και το σκόρδο.

Βήμα3

Μόλις το φαγητό μας μείνει με τη σάλτσας του και οι πατάτες μας μαλακώσουν, είναι έτοιμο και τότε προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή και σκέτο αν νηστεύουμε.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Πορτοκαλιού
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες