Παστάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα

2015-01-16
  • Servings : 22
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γραμμάρια φυτική σαντιγί
  • 2 πακέτα πτι-μπερ
  • 200 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά ψημένα ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κιλό κουβερτούρα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά πρέπει να καραμελώσουμε τα αμύγδαλά μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να παίρνει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα2

Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Μόλις γυαλίσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Δείτε επίσης:  Τακκάκια Ρόδου

Βήμα3

Αφήνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα4

Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα μας.

Βήμα5

Σπάμε με τα χέρια μας τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και τη σαντιγί.

Βήμα6

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Έπειτα, σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Λεμονιού με αποξηραμένα φρούτα

Βήμα7

Για να πλάσουμε τα παστάκια μας θα χρειαστούμε ένα μπολάκι με νερό για να βρέχουμε τα χέρια μας. Βρέχουμε τα χέρια μας και παίρνουμε κάθε φορά λίγο από το μείγμα για να δημιουργήσουμε το σχήμα της αρεσκείας μας.

Βήμα8

Τοποθετούμε τα παστάκια σε μπολ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και κατόπιν, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά.

Βήμα9

Βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη με το σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Δείτε επίσης:  Rafaello - Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο

Βήμα10

Βγάζουμε τα παστάκια από την κατάψυξη και μετά από 5 λεπτά τα βουτάμε μέσα στην κουβερτούρα. Έπειτα, τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και μόλις τα καλυψουμε όλα τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα, τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα11

Μόλις κρυώσουν εντελώς τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες