Παραδοσιακή Βασιλόπιτα

2014-12-29

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια βιτάμ
  • 2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • χυμός και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα ολόκληρα για το στόλισμα
Δείτε επίσης:  Βασιλόπιτα Κέικ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2'.

Βήμα2

Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μίξερ εναλλάξ τα υγρά και το μείγμα από το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Δείτε επίσης:  Βασιλόπιτα!

Βήμα4

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία προσθέτουμε τη βανίλια και τα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Βήμα5

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι.

Βήμα6

Βάζουμε το φλουρί στο μείγμα που απλώσαμε και έπειτα, το στρώνουμε ομοιόμοφα. Σχηματίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα την χρονολογία.

Βήμα7

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα όταν τρυπάμε τη βασιλόπιτα.

Δείτε επίσης:  Μπακαλιάρος πλακί αρωματισμένος με εστραγκόν

Βήμα8

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα, χτυπάμε από κάτω το ταψάκι για να ξεκολλήσει από τον πάτο η βασιλόπιτα.

Βήμα9

Μόλις κρυώσει εντελώς ξεφορμάρουμε και στολίζουμε σύμφωνα με την αρεσκεία μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες