Ρύζι με Θαλασσινά (Paella με Θαλασσινά)

2013-04-07
  • Servings : 8
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 300 γραμμάρια καλαμαράκια ψιλοκομμένα και καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού κίτρινο ρύζι
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.

Δείτε επίσης:  Καλαμάρι Στιφάδο στο Φούρνο

Βήμα2

Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά όλα μαζί.

Βήμα3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει καλά και το στραγγίζουμε) και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Βήμα4

Αφήνουμε να τσιγαριστεί και το ρύζι για λίγα λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.

Δείτε επίσης:  Ομελέτα με Μακαρόνια

Βήμα5

Μόλις αρχίσει να κολλάει το ρύζι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.

Βήμα6

Μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τελειώσει το νερό μας.

Βήμα7

Προς το τέλος προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Δείτε επίσης:  Πέστροφες στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες